AFETTE REHBER ÇEVİRMENLİK ORGANİZASYONUNUN DUYURUSU

28.10.2011

Çeviri Derneği çatısı altında faaliyet gösteren ve İstanbul Valiliği’yle işbirliği protokülü çerçevesinde hareket eden Afette Rehber Çevirmenlik (ARÇ) organizasyonu olarak Van depremini, olası uluslararası yardım faaliyetlerine destek olmak üzere ilk saatten itibaren izliyoruz. Bu amaçla ilk aşamada göreve uygun olan arkadaşlarımızın tespiti yoluna gittik ve belli bir hazırlığı sağladık.

Resmi makamlardan gelen “arama-kurtarma aşamasını izleyecek olan yeniden inşa safhasında yurt dışından çadırlara, prefabrik konutlara ve barınma konteynerlerine ihtiyaç duyulacağı” açıklamasıyla yapılan yurt dışı yardım çağrısı üzerine, hızlı hareket edebilmek ve gelebilecek çevirmen taleplerine üst düzeyde cevap verebilmek amacıyla yerinde koordinasyon çalışmaları başlatma kararı aldık. 27-28 Ekim 2011 Perşembe ve Cuma günlerinde sahada gerekli hazırlıkları yapmak üzere 2 arkadaşımız bölgeye intikal etti.

ARÇ kendi içinde eğitimler vererek çevirmenleri afet koşullarında çalışmaya hazırlayan bir gönüllü girişimdir. Bunun yanı sıra bölgede çeviri işlerine destek verebilecek eğitimsiz gönüllülerin potansiyelinden yararlanmayı da amaçlamakta, eğitimsiz gönüllülere verimli ve sağlıklı bir çalışma ortamı sağlamak üzere bilgi ve organizasyon desteği vermektedir.

Saha koordinatörü arkadaşlarımız (Olay Yeri ARÇ Masası) bu amaçla yerinde durum değerlendirmesi yapacak ve bölgedeki kurum ve kuruluşların desteği ve eşgüdümüyle çevirmen ihtiyacını karşılayacak yönlendirmeleri yapacaklardır.

Çeviri Derneği

Afette Rehber Çevirmenlik