ARÇ'a Katılın

AFETTE REHBER ÇEVİRMEN (ARÇ) ÇALIŞMALARINA
GÖNÜLLÜ OLARAK KATILMAK İÇİN

1) bir yabancı dili çok iyi düzeyde bilmek (dili sözlü olarak akıcı kullanabilmek);
2) afet durumlarında pasif kalmamak;
3) Çeviri Derneği ARÇ Organizasyonu’yla koordinasyon içinde hareket etmek yeterlidir.

2000 yılında başlayan ARÇ çalışmalarının çekirdek kadrosu ve organizasyon yapısı oluşmuş durumda. İstanbul ve Ankara’da 60 kişi, yaklaşık 100 saatlik ARÇ Temel Eğitimi’ni tamamlayarak ARÇ sıfatını kazandı. Ama büyük afetlerde yüzlerce, binlerce çevirmene gerek duyulacak ve eğitim almamış uygun nitelikte, duyarlı kişilere iş düşecek.

Sözlü iletişim kuracak düzeyde yabancı dil bilen herkes potansiyel ARÇ gönüllüsüdür. Siz de bu gruptaysanız afet olmasını beklemeden ARÇ çalışmalarına dahil olabilirsiniz. Bunun için dikkatinizi ve çok az zamanınızı vermeniz yeterli.

ARÇ gönüllüsü olmak istiyorsanız
- ARÇ başvuru formunu doldurduktan sonra, ARÇ iletişim ağına dahil edilirsiniz.
- 1 günlük ARÇ gönüllüsü seminerinden yararlanabilirsiniz.
- İlerde isterseniz İstanbul Üniversitesi’nde yürütülen ücretsiz ARÇ temel eğitimine (yaklaşık 100 saat) katılabilirsiniz.

ARÇ gönüllüsü, acil müdahele gerektiren durumlarda çevirmenlere görev düştüğünde önceliği ARÇ çalışmalarına vermeye hazır kişidir.

Acil müdahalede organizasyona kolay entegre olabilmek ve üsteleneceği görevi daha iyi yürütebilmek için, olay öncesi dönemde, ARÇ iletişim ağına gelen bilgileri izlemek, ARÇ çalışmalarından haberdar olmak ve iletişim bilgilerini güncel tutmak gerekiyor.

ARÇ gönüllüsü olarak bizlere katılın, çevrenizdeki uygun nitelikteki kişileri bilgilendirin.

İletişim için:
Aslı Takanay

ARÇ başvuru formu (Excel dosyası)

ARÇ 2005